Pesto
תפריט
ב', 25 יונ 2018, 14:35
110399 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרוכית בריוש במלית קרם וניל

כרוכית או שושני בריוש במלית קרם וניל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10330   

כרוכית בריוש במלית קרם וניל
12 מנות
אפיה
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לקרם:
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קורנפלור
3 חלמונים
20 גר' חמאה
1/4 כוס צימוקים
לבצק:
1/2 4-4 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
9 ביצים (מספר 2)
200 גר' חמאה רכה

דרך הכנה
  1. מחממים את החלב, הסוכר ותמצית הוניל עד לרתיחה, מסירים מהאש.
  2. בקערה ערבבים את החלמונים עם הקורנפלור, יוצקים מעל 1/3 מכמות החלב בבחישה, מחזירים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומערבבים, מחממים את התערובת על להבה נמוכה בבחישה עד להסמכת התערובת, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והצימוקים ומערבבים, מצננים, מכסים ומקררים במקרר שעתיים.
  3. מכינים את הבצק, ממיסים את השמרים וכפית סוכר ב-1/4 כוס מים חמימים, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  4. מנפים 4 כוסות קמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה ויוצקים את תערובת השמרים לגומה, מתחילים לערבב ומוסיפים את הביצים והמלח, מערבבים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך, אם יש צורך מוסיפים את יתרת הקמח, מכסים ומניחים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
  5. מפעילים שוב את המיקסר במהירות בינונית ומוסיפים את החמאה בחתיכות תוך כדי ערבוב, לשים עוד 3 דקות, מכסים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  6. משחים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1.5 ס"מ, מורחים את המלית על הבצק, מגלגלים לכרוכית (רולדה), צובטים מעט את שולי הכרוכית לאטימה.
  7. מניחים את הכרוכית כטבעת על נייר אפיה בתבנית תנור, מבצעים חתכים למחצית עומק הכרוכית ומניחים לתפיחה של שעתיים.
  8. מורחים מעט ביצה טרופה ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° ל-25 דקות או עד לשחמה קלה.
  9. מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
  • ניתן ליצור מהכרוכית שושנים, לחתוך ליחידות של 5-7 ס"מ ולהניח על הצד החתוך בתבנית במרווחים של 5 ס"מ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
27
ראובן מ. (עורך)
כן, אם מדובר בבצק ללא אפייה ממושכת מדי (מאפים אישיים אולי), אחרת המילוי יתייבש.
26
אפשר להשתמש במילוי הזה גם בבצק שמרים רגיל?
25
ראובן מ. (עורך)
אפשרי
24
האם אפשר להחליף את החלב בחלב סויה?
23
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לאחר פתיחת המארז מעבירים לצנצנת אטומה ומאחסנים במקרר או במקפיא, נשמרים כשנה ויותר.
22
אני מעוניינת לדעת מה חיי המדף של שמרים יבשים אינסטנט לאחר השימוש, וכיצד לאחסן אותם נכון?
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא צריך להיות נוזלי אלא רך ודביק, כתוב במפורש לאחסן במקרר להתגבשות.
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
18
האם אפשר במקום צימוקים לשים שוקולד צ'יפס?
16
אפשר במקום חלב חלב קוקוס?
-שאלה כללית-במתכוני שמרים-אפשר להחליך חמאה במחמאה חלב בחלב קוקוס?
14
אבי-שאלה-קראתי באיזה פורום הצעה-להפוך את המתכון למתאים לחג עי החלפ הסוכר בדבש והורדת הוניל...מה אתה אומר? יכול ללכת השילוב?
12
קראתי פעם שבשביל בצק טוב שמרים צריך לעשות לו קיפולי חמאה. זה נכון?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, אבל ניתן להגדיל את כמות הסוכר למרות שזה לא צריך להיות מאד מתוק.
10
המלית בקושי היתה מתוקה...ככה זה אמור להיות?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, שוקולד צ'יפס, תמרים יבשים/משמשים קצוצים, אוכמניות מיובשות...
8
אפשר במקום צימוקים שוקלד ציפס?
7
תודה אבי. הבצק ניכנס עכשו למקרר.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל שימוש באפיה ובישול, 3 חלבונים שווי ערך ל-2 ביצים, או להכין מרנג.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פותחים מעט את קצות הכרוכית ומכניסים קצה אחד לשני וצובטים מעט.
4
ושאלה אחרונה, 3 חלבונים...... יש המלצות ?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא טעות, אין נוזלים בבצק, זה בצק בריוש.
1
האם זו לא טעות?תשע ביצים?

כרוכית בריוש במלית קרם וניל

By Published: כרוכית או שושני בריוש במלית קרם וניל. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לקרם:1 כוס חלב1/4 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל1/4 כוס קורנפלור3 חלמונים20 גר' חמאה1/4 כוס צימוקיםלבצק:1/2 4-4 כוסות קמח1 כפית מלח1/2 כ...... Directions:
מחממים את החלב, הסוכר ותמצית הוניל עד לרתיחה, מסירים מהאש.בקערה ערבבים את החלמונים עם הקורנפלור, יוצקים מעל 1/3 מכמות החלב בבחישה, מחזירים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומערבבים, מחממי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר