Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 20:49
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חזה עוף ברוטב תאנים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8755   

חזה עוף ברוטב תאנים
4 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
4 חזות עוף
מלח ופלפל גרוס
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה דק
4 תאנים כהות בשלות
1/2 כוס ציר עוף או מרק
1 כפית סוכר
4 כפיות חומץ בלסמי
מעט רוזמרין טרי קצוץ
20 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים קלויים קלות
דרך הכנה
  1. מסירים את העוקצים מהתאנים ופורסים לפרוסות דקות לאורכן, מניחים בצד.
  2. ממליחים ומפלפלים את חזות העוף, מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את חזות העוף משני הצדדים עד להשחמה, מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את כף השמן הנוספת ומחממים, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים רק עד לשקיפות.
  4. מוסיפים את התאנים, ציר העוף, הסוכר, החומץ, הרוזמרין והזיתים ומבשלים  בערבוב עד רק עד להתרככות התאנים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  5. מועכים מעט את התערובת בעזרת מזלג לקבלת מעין מחית גסה, מסיטים את התערובת לצידי המחבת, מחזירים את חזות העוף למרכז המחבת, מבשלים עוד 2 דקות מכל צד ומסירים מהאש.
  6. מניחים חזה עוף בצלחת, מניחים מעל את תערובת התאנים, מפזרים מעט פטרוזילה קצוצה וצנוברים קלויים ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני רואה מקום להפחת קלוריות במתכון שהוא מראש לא רב קלוריות.
1
האם אפשר להכין מתכון זה בהפחתת קלוריות איכשהוא ?
חזה עוף ברוטב תאנים By , 2005-08-07T13:08:33+03:00 חזה עוף ברוטב תאנים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 חזות עוףמלח ופלפל גרוס2 כפות שמן זית1 בצל בינוני קצוץ1 שן שום קצוצה דק4 תאנים כהות בשלות1/2 כוס ציר עוף או מרק1 כפית סוכר4 כפיות חומץ בלסמימעט ר... Instructions: מסירים את העוקצים מהתאנים ופורסים לפרוסות דקות לאורכן, מניחים בצד.ממליחים ומפלפלים את חזות העוף, מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את חזות העוף משני הצדדים עד להשחמה, מוציאים לצלחת ושומ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר