Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 17:42
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות עשבי תיבול

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5293   

לחמניות עשבי תיבול
16 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

2 כפות שמרים יבשים
600 מיל' מים חמימים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 קג' קמח
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית טימין יבש
50 גר' חמאה מומסת ומצוננת
1 שן שום כתושה 

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים וכפית סוכר בחצי כוס מהמים שבמתכון, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מערבבים את הקמח והתבלינים בקערת גדולה או קערת מיקסר, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את השמרים ויתרת המים.
  3. מערבבים מעט עם הקמח עד לקבלת תערובת דייסתית, מפזרים מעל מעט קמח שמסביב ומניחים לתפיחה של 20 דקות.
  4. מתחילים ללוש ומוסיפים את המלח, לשים בתחילה במהירות נמוכה עד שמתחיל להתהוות בצק, ממשיכים בלישה של 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.
  5. מעצבים מהבצק כדור, משמנים מעט את הקערה ומניחים את הבצק, מסובבים מעט לציפוי הכדור בשמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. טופחים על הבצק ומחזירים לנפח המקורי, מניחים למנוחה של 10 דקות.
  7. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים, מעצבים כדור מכל חלק, מגלגלים מעט מעצבים לצורה אובלית, מניחים בתבנית על נייר אפיה במרחקים של 7 ס"מ בין הלחמניות.
  8. בעזרת סכין חדה מבצעים חתך לעומק 1 ס"מ בפני הלחמניות ולאורכן, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  9. מחממים את התנור ל-200°.
  10. מערבבים את החמאה עם השום הכתוש בקערה.
  11.  אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומורחים מיד מעט חמאת שום על הלחמניות רק על החתך המורחב, מניחים לצינון על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ראובן מ. (עורך)
כל כוס זה 240 מ"ל. נא להשתמש בלוח ההמרות.
11
כמה זה בכוסות 600 מיל?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש מתכוני לחמניות ללא שמרים כאן...»»
9
האם ניתן לקבל מתכון דומה ללא שמרים?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר העיצוב ולפני התפחה שניה, להפשיר במקרר ולהתפיח לפני אפיה.

ניתן גם...»»
7
האם ניתן להקפיא ובאיזה שלב?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, רק זמן האפיה שונה.
4
עוד שאלה קטנה.
האם החום 250C נכון גם ללחמים וגם ללחמניות. הכונה להבדל בגודל?ומשקל? או שצריך חום שונה.
3
תודה על התשובה.אבל הכוונה היא לא ל"קרום קשה ועבה" אלה ל"קרום קשה ודק" כמו שצינתי רק במעטפת ולא לעומק....»»
1
היי.
שאלה כללית. מה גורם לקרום הלחם להיות מעט קשה (קריספי) הכוונה רק למעטפת המאפה ממש 1-2מילימטר...»»

לחמניות עשבי תיבול

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 2 כפות שמרים יבשים600 מיל' מים חמימים2 כפות סוכר2 כפיות מלח1 קג' קמח2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה1 כפית אורגנו יבש1 כפית טימין יבש50 גר' חמאה מומסת ומצ...... Directions:
ממיסים את השמרים וכפית סוכר בחצי כוס מהמים שבמתכון, מניחים לתסיסה של 5 דקות.מערבבים את הקמח והתבלינים בקערת גדולה או קערת מיקסר, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את השמרים ויתרת המים....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר