Pesto
תפריט
ש', 25 נוב 2017, 01:56
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרפה שוקולד ברוטב וניל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5198   

פרפה שוקולד ברוטב וניל
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לפרפה:
250 גר' שוקולד מריר מומס
1 ביצה
3 חלמונים
2 מיכלים שמנת מתוקה
1/4 כוס ליקר שוקולד או תפוזים
1/3 כוס סוכר
לרוטב וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1/4 1 כוס חלב
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קורנפלור (עמילן תירס)
דרך הכנה
  1. מחממים בבחישה בקערה המונחת על סיר עם מים חמים את הביצה, החלמונים והסוכר עד לחימום התערובת עד ל-80° או עד שהתערובת חמה למגע, להזהר שלא לבשל את הביצים.
  2. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה,
  3. מוסיפים את השוקולד המומס במהירות איטית, מוסיפים את הליקר.
  4. מצננים את התערובת, התערובת חייבת להיות צוננת לפני הוספת הקצפת.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד בעדינות.
  6. מניחים ניילון צמיד על התחתית והדפנות של תבנית אינגליש קייק ומשאירים מעט שוליים לכיסוי, יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומכסים בשולי הניילון.
  7. מאחסנים במקפיא ל-6 שעות לפחות.
  8. מכינים את הרוטב, מרתיחים את השמנת עם כוס חלב, הסוכר ותמצית הוניל ומסירים מהאש.
  9. מערבבים את הקורנפלור עם החלב והחלמונים ויוצקים לתערובת החמה לאט ותוך כדי ערבוב, מחזירים לאש נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות, להזהר שלא לבשל את הביצים, מצננים.
  10. מוציאים את הפרפה מהמקפיא והופכים על צלחת מאורכת ומסירים את הניילון.
  11. פורסים פרוסה בעובי 2 ס"מ ומניחים בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מסביב ובוזקים מעט אבקת קקאו טובה מעל דרך מסננת.
  12. מגישים מיד.
הערות
  • ניתן לדלג על שלב חימום הביצים אם בטוחים שהביצים טריות וממקור מהימן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אם תסתכל טוב טוב בתגובה, תראה שאמרתי "מה אפשר לעשות ח-ו-ץ מלזרוק לפח".
יש מתכון שדורש 7 חלבונים?!
2
מה אפשר לעשות עם 7 החלבונים שנשארו חוץ מלזרוק אותם לפח?
1
ציון 10
מתכון נהדר
כל מי שאכל נהנה וביקש עוד.

פרפה שוקולד ברוטב וניל

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לפרפה:250 גר' שוקולד מריר מומס1 ביצה3 חלמונים2 מיכלים שמנת מתוקה1/4 כוס ליקר שוקולד או תפוזים1/3 כוס סוכרלרוטב וניל:1 ...... Directions:
מחממים בבחישה בקערה המונחת על סיר עם מים חמים את הביצה, החלמונים והסוכר עד לחימום התערובת עד ל-80° או עד שהתערובת חמה למגע, להזהר שלא לבשל את הביצים.מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר