Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 04:24
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כיצד לבחור תפוח אדמה מתאים לקומזיץ?

מומלץ לבחור לקומזיץ בזני תפוחי אדמה המתאימים למילוי ואפיה –
הם מצטיינים במרקם יבש ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר    

::: 6142 קריאות   

 
ל"ג בעומר הוא חגם של תפוחי האדמה שעולים על המוקד בקומזיצים ברחבי הארץ.
בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דוקא בנושא שעומד במרכז הקומזיץ – תפוחי האדמה - נעשית לעיתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי לשקול איזה תפוח האדמה לבחור כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים.

השי רובין, מנכ"ל מפעלי חבל מעון, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה", מספר שבארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה, שלכל אחד מהם תכונות שונות מבחינת התאמתו לשימושים השונים. יש תפוחי אדמה המומלצים למילוי ואפיה, אחרים לטיגון והכנת צ'יפסים, יש המתאימים לבישול ומרק וזנים מסוימים מתאימים להכנה במיקרוגל.

למי שמעונין בזן הטוב ביותר למדורה מומלץ לבחור בזנים המתאימים למילוי ואפיה. הם מצטיינים במרקם יבש יחסית ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר. שלושה מתוך זני תפוחי אדמה נמצאים בתקופה זו של השנה בשוק ומתאימים גם למדורות: ג'לי – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, דיטה – זן הולנדי מוארך המתאים לבישול ואפייה וויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.

למעונינים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים מומלץ להשתמש בזנים האדומים (רוזנה, רודאו, לאורה ודזירה). המרקם של הזנים האדומים מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.

על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי אדמה "דוד משה" נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפיה (שקית בצבע צהוב), בישול ומרק (שקית ירוקה) וטיגון וצ'יפס (שקית אדומה).

עצות נוספות לבחירת תפוחי אדמה ומתכונים מומלצים מתפרסמים באתר "דוד משה" באינטרנט: www.dodmoshe.co.il
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
1995-2017 by ACT Ltd © טל: Tel: 03-7412416 || פקס: Fax: 1533-7412416
Site design and structure ©Reuven Mansharoff