Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 17:57
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אפשר גם בלי בשר...

   

מאת: אבי מ. ::: 15871 קריאות   

 

אחד המיתוסים הקיימים בתודעת הציבור והנובע מהמסרים שהועברו לו
על ידי רופאים ומומחי תזונה שמרניים הוא המיתוס שאפשר לספק לגוף
חלבון מלא רק מין החי.
חלבון מורכב מכ- 24 חומצות אמינו, מהן 15 מיוצרות בגוף האדם וכ- 9 הנקראות חומצות
אמינו חיוניות שהגוף אינו יכול לייצר לכן הוא חייב לקבל אותם מהמזון, מבחוץ.
הוכח במחקרים שסויה עשירה בחומצות אמינו אלו החיוניות לגוף האדם יותר מאשר בשר
וביצים. סויה היא אחד המזונות העשירים בחלבון צמחי מושלם. קיימים עוד מקורות לחלבון
מין הצומח שאמנם חסרה בהם חומצת אמינו חיונית זו או אחרת, אבל ידוע שבתזונה
תקינה ורב גונית אפשר להצליח לספק לגוף את הערכים הנכונים של  החלבונים החסרים על
ידי צירופי מזון נכונים שבהם משלים סוג חלבון אחד את הסוג השני.
קמח סויה עשיר מאוד בפרוטאין, בוויטמינים ובמינרלים. כמות הסידן גדולה פי עשרים מאשר
בתפוחי אדמה, פי שניים- עשר מאשר בקמח חיטה, פי חמישה מאשר בביצים, וכמעט פי שניים
מהכמות המצויה בחלב. פרוטאינים הם בוני שרירים והם הכרחיים לבניית הגוף.
הסויה חוללה לאנושות מהפכה תזונתית גדולה אף יותר משעשה תפוח-האדמה
לפני מאתיים שנה. היא אף קדמה לתפוח-האדמה והיא משמשת זה אלפי שנים
כאחד המזונות העיקריים של הסינים.
הסויה הוא מרכיב המחליף להפליא את מקומם של בשר, חלב וביצים. היא מכילה את כל
היסודות התזונתיים של הבשר, חלב וביצים, והיא הרבה יותר חסכונית וייצורה קל יותר
מכל אחד מהם.
הסויה מתאימה לכל המאכלים האפויים ונוסף על כך אפשר להשתמש בקמח סויה ובפולי סויה
לדייסות, במאכלים דיאבטיים ובמזון לתינוקות.
הסויה היא ממשפחת הקטניות וצורתה דומה לשעועית לבנה קטנה אך צבעה קרם בהיר.
קיימים מגוון צורות לשימוש בפולי סויה, במטבח הביתי השימוש הנפוץ ביותר הוא בפולי
סויה שלאחר השרייתם במים תופחים עד כפליים מגודלם היבש, צבעם הופך צהוב בהיר ומוכנים
לשימוש בבישול, בטחינה במעבד מזון או לכל שימוש אחר לפי הרצון והמתכון.(מתכונים בהמשך).

בחנויות טבע, והיום גם ברשתות השיווק, במחלקות טבע, נמכר מוצר הנקרא בשם "פתיתי סויה".

פתיתי סויה הם למעשה פולי סויה שעברו תהליך עיבוד כדי להפוך את השימוש בסויה לנוח יותר
אך בעיקר למגוון יותר, המתאים לבישול ואפיה בעשרות צורות טעימות נוספות.
פתיתי סויה בצורתם הגולמית , כמו שנמכרים בחנויות כמוצר יבש, צבעם חום, קשים למגע
וגודלם כגושים בגודל כ- 1 ס"מ וארוזים בשקיות. ניתן לרכוש אותם גם במשקל בחנויות טבע
ויש לציין שמחירן זול להפליא.
קיים עוד מוצר של פתיתי סויה, (חדש יחסית ) הנמכר בחנויות וייחודו בתוספת תבלינים
ובטעמים שונים. אופן הכנתם הבסיסי קל ונוח לעיבוד והתאמתם לכל תבשיל, מאפה, פשטידה
ועוד מאכלים ממש מושלם.

אופן ההכנה הבסיסי:
יש להשרות את הפתיתים במים רותחים בקערה ולכסות ל- 10 דקות
בערך. הפתיתים הופכים להיות רכים וגדולים ומוכנים להמשך השימוש.
בשלב זה סוג המתכון מכתיב את צורת השימוש בהם, אם זה בחיתוכם
לחתיכות קטנות, ריסוק במעבד מזון או בצורתם המקורית. (הכמות לא
צריכה להיות מוגדרת אך יש לזכור שכוס 1 של פתיתי סויה יבשים שווים
ל- 2 כוסות פתיתי סויה מושרים ורכים).פתיתי סויה המושרים סופגים
תבלינים לפי בחירה ומתחברים לכל סוגי מזון אחרים כמו אורז,
תפוחי-אדמה, אטריות, ירקות ועוד. מתאימים נפלא לפשטידות, ממולאים,
קציצות, פיצות, רטבים ועוד כיד הדמיון.

המתכונים במדור זה הם פרי ניסיון ארוך שנים, כ- 20 שנות  בישול
ואפיה ללא בשר, מתוך אמונה שבשר אינו מתאים  לגוף האדם. משפחתי
נהנית  זה  כ- 20 שנה ממאכלים נטולי בשר  והודות  להבנת צרכי הגוף,
לדמיון ויצירתיות שבשילוב של ירקות, דגנים, קטניות ופירות בתפריט יום
יומי אנו מצליחים לספק לגוף את כל מה שהוא זקוק לו.
במשך שנים שואלים אותי חברי ומשפחתי - מה אנו אוכלים?, איך אני
מכינה ארוחות? והאם זה טעים? ועוד כל מיני שאלות על התזונה,
והשאלה העיקרית - האם לא חסר לכם וויטמינים?.
ובכן, ראשית איני מתיימרת ללמד אתכם או לשכנע אתכם, תעשו כמוני,
יש צורך בלימוד נושא התזונה וגוף האדם כדי לבנות תפריט נכון ומאוזן
לצורכי הגוף של מבוגר וילד, אך מי שכבר יודעים זאת וחיים לפי תורתם,
המתכונים שלי נועדו רק להעשיר ולהוסיף למגוון הארוחות שלהם.
החומרים והמוצרים שבשימוש במתכונים ניתנים לרכישה בחנויות טבע
וברשתות השיווק בארץ.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ראובן מ. (עורך)
אפשר לחפש אחר "שפע" במתכונים.
8
יופי של כתבה, רציתי לדעת היכן יש מתכונים מסויה?
7
ראובן מ. (עורך)
במוצרים המוכנים יש הרבה נתרן (לא בריא), בקושי יש חלבון והם מלאים טעמים מלאכותיים.
לפתיתי סויה יש...»»
6
אני משתמשת בפתיתי סויה , ואצלינו מסתדרים אתם לא רע בתוספת תבלינים והרבה רסק עגבניות. אבל הרבה לא מוכנים...»»
5
אני רשומה באתר ולא מצליחה לראות את המתכונים שאמורים להיות לפי מה שכתבתם בהמשך. המאמר אכן מעניין
4
ציון 10
כל הכבוד על הכתבה המאלפת בנוגע לבשר ולמיתוסים, אני צמחונית כמעט שלושים שנה, זאת אומרת לפי דברי הרופאים...»»
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קמח סויה להשיג בחנויות טבע.
2
אני צמחונית וגאה בזה! :) אז תודה על המידע.. רק דבר אחד: איפה אפשר להשיג קמח סויה?.. כאילו שמעתי על זה אבל בחיים לא ראיתי..
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
1995-2017 by ACT Ltd © טל: Tel: 03-7412416 || פקס: Fax: 1533-7412416
Site design and structure ©Reuven Mansharoff