Pesto
תפריט
ב', 10 דצמ 2018, 14:01
110406 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרחי מאכל

   

מאת: אבי מ. ::: 7867 קריאות   

 

אילו זנים מתאימים לאכילה ומתכונים על בסיס פרחים
מאת איריס גלזמן מ"משתלות וונדי"


בבואנו לבחור פרחים לגינה הביתית כדאי לבחור זנים בעלי שימוש כפול כמו פרחי המאכל. בדומה לעשבי התבלין המוכרים לנו גם פרחי המאכל מוסיפים גוון וטעם לאוכל ורבגוניותם גדולה. בעזרתם נוכל להוסיף למתכון טעמים ממתוקים, מרירים, חריפים, וחמוצים. הפרחים מעניקים למנה ארומה מבושמת ואף הופכים את הארוחה ליפה וצבעונית יותר, הרי בראש ובראשונה אנו אוכלים דרך העיניים.

לפני שאנו יוצאים לקטיף יש לזכור שלא כל פרח יפה וריחני הינו אכיל, אפשר לשלב פרחים בבישול רק כאשר אנו בטוחים לחלוטין שהם אכילים ולא רעילים.
אסור לאכול פרחים שנאספו בצדי הדרכים, יש להניח שפרחים אלה קבלו ריסוסים בקוטלי עשבים ובחומרים אחרים העשויים להיות רעילים.
באם הנכם אסמטים או אלרגים היו זהירים באכילת פרחים ועשו זאת בכמויות קטנות, צעד אחר צעד בידקו איזה חלק מהפרח אכיל. אצל חלקם ניתן לאכול רק את עלי הכותרת בעוד שאצל אחרים ניתן לאכול את הפרח כולו.     
מקצת מהפרחים המוכרים לנו, היכולים לשמש גם למאכל:
צפורני חתול (Calendula officinalis) הפרח מופיע בצבעים של כתום וצהוב ומורכב מפרחים צינוריים במרכז ופרחים לשוניים שנראים כמו עלי כותרת בשוליים. למאכל משמשים רק הפרחים הלשוניים שטעמם מתקתק (יש להפרידם משאר חלקי הפרח).  בגלל כמות הפיגמנטים הרבה המצויה בעלי הכותרת הלשוניים ניתן להשתמש בהם לצביעת מאכלים כמו מרקים, פסטה, אורז, חמאה ואף מיני מאפה. (נקרא בלשון העממית "זעפרן לעניים"). בגלל מתיקותם של עלי הכותרת הם מצוינים לקישוט מנות אחרונות וסלטים.

פלרגוניום ריחני (Pelargonium species) מגוון הריחות של פרחי הפלרגוניום רחב וכך גם מגוון הצבעים. מומלץ להוסיף למשקאות קלים או לשלבם בקוביות קרח.

כובע נזיר גדול (Tropaeolum majus) בצמח זה הפרחים והעלים אכילים ובעלי טעם צנוני חזק. הם משמשים לקישוט ותיבול הסלט, לתיבול חמאות וגבינות ומצוינים לטיבול כריך. כדי להכין מעלי כובע הנזיר ממילואים יש לגדלו בתנאים של חצי צל כדי להשיג טרפי עלים גדולים במיוחד, מה שעושה אותם מתאימים לתבשילי מילוי.

ורדים ( Rosa species) עלי הכותרת משמשים כקישוט לגלידות ומנות אחרונות. אפשר לשלבם בקוביות קרח בקערות קוקטיל. מעלי הכותרת האדומים ניתן להכין ריבות או ממתקים מסוכרים.

סגל אמנון ותמר (Viola x wittrokiana)  פרחי אמנון ותמר נותנים אפקט מדהים לקישוט משקאות בתוכם הם צפים. משמשים גם כקישוט לסלט ומנות אחרונות.

המרוקליס (Hemerocallis fulva) מרקם עלי הכותרת בחלק מהזנים הינו עסיסי בדומה לחסה ונראה יפה ביותר בסלט.

בגוניה פורחת עד (Begonia semperflorens) לפרח הבגוניה טעם חמצמץ כמו לחמציץ והוא מתאים לטיבול כריכים ולקישוט צלחות הגשה. שאר זני הבגוניה אינם מתאימים למאכל

כליל החורש (Cercis siliquastrum) פרחיו הלילכים של כליל החורש פורחים בתקופות החורף והאביב, טעמם מתוק והם משמשים לקישוט סלטים, עוגות, ומנות אחרונות.

למתכונים בשימוש פרחי מאכל.

ניתן לקבל מידע נוסף באתר משתלות וונדי "עולם הגן": www.olamhagan.co.il

מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר