עוד על חלקי בשר בקר ומיקום החלקים" /> עוד על חלקי בשר בקר ומיקום החלקים" />
Pesto
תפריט
ו', 24 פבר 2017, 12:21
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלקי בשר ושימושים

את חלקי הבשר ניתן להשיג כבשר טרי או קפוא

עוד על חלקי בשר בקר ומיקום החלקים    

מאת: אבי מ. ::: 13702 קריאות   

 
מספר 1 ורד הצלע (אנטריקוט) - לסטייק, צלי קצר וארוך, רוסטביף, צליה קצרה.
מספר 2  צלעות (אונטר-ריב) - לבישול ארוך, קדירה, טחינה.
מספר 3  חזה (ברוסט, Brisket) - לבישול ארוך מאוד כגון חמין.
מספר 4  כתף מרכזי (Shoulder) - לתבשיל ארוך, קדירה, מרקים, גולש, טחינה.
מספר 5 צלי כתף (Top-Rump) - לצלי בגוש או לתבשילי קדירה אחרים. (מכיל ג'לטין*)
מספר 6  פילה מדומה (פאלש פילה, Blade) - לבישול ארוך, בקדירה. (מכיל ג'לטין*)
מספר 7 מכסה הצלע - לטחינה.
מספר 8 

שריר הזרוע (קצ'לקה, Shank) לבישול ארוך. )מכיל ג'לטין)

מספר 9  קשתית (שפונדרה, Thin Rib)  לבישול ארוך או לצליה ארוכה על האש (אסאדו).
מספר 10

צוואר (Neck) - לנזיד, למרק, לטחינה.

מספר 11

סינטה (מותן, Sirloin) - לרוסטביף, לסטייקים.

מספר 12

פילה - לסטייקים, לרוסטביף.

מספר 13

שייטל (כנף העוקץ, Rump) - לשניצל וינאי, לסטייקים במחבת, לרוסטביף.

מספר 14 אווזית (קאצ`קה) - לנזיד, לצלי קדירה, לטחינה.
מספר 15

צ`אק (ירכה, Silverside) - לצלי קדירה.

מספר 16

כף (נוס) - לסטייקים, לאסקלופים, לצלי.

מספר 17

פלדה (כסליים, Flank) - לנזיד, לטחינה, לרולדה.

מספר 18

שריר אחורי (פולי, Shank) - לנזיד, למרק, לבישול איטי.

מספר 19

ויסבראטן (ראש ירכה) - לצלי קדירה.

* הג'לטין אינו שומן, הוא מוסיף רכות לבשר וחלקו נמס בבישול.

עוד על חלקי בשר בקר ומיקום החלקים

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
17
אני מעוניינת להכין לערב חג גוש של בשר כבש
האם אתה יכול לתת לי איזה חלק אני אמורה לקנות
16
האם אפשר לטחון חזה [מספר 3]?
15
ראובן מ. (עורך)
חפש רוסטביף או צלי במתכונים
14
הי אבי האם אפשר לקבל מרשם לבישול או לתנור לסינטה תודה
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צודקת בהחלט, מאחורי כל מבצע מסתתר משהו, בד"כ זאת איכות נחותה.
12
היי אבי: למדתי את הלקח: ראשית:לא להתפתות למבצעים בסופר השכונתי ולהתמיד לקנות אצל הקצב הקבוע, שנית: לא...»»
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צלי כתף או צוואר, זה גם הבשר המועדף למתכון שהכנת מטה.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הטעות היא בצורת הבישול, בשר צלי מבשלים במעט נוזלים, בבישול ארוך בתנור או בבישול רגיל על להבה נמוכה על...»»
9
ציון 10
ושוב אני... איזה בשר מתאים למרק תימני?מודה לך מראש על תשובותיך ומנצלת הזדמנות זו להחמיא על האתר הנהדר והמקצועי !
8
ציון 10
בישלתי נתחי בשר בקר חזה כמרק. תיבלתי באבקת מרק, חוויג' ומעט כמון, הוספתי זר פטרוזיליה ובישלתי על הגז...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הכל כתוב למעלה, כל חלק בשר שטוב לרוסטביף טוב לתנור.
6
אבקש לדעת באיזה חלק הכי טוב לבשל בתנור ואם אפשר מרשם לבשר צלוי בתנור בתודה מראש תמי
5
אני מחפשת מתכונים דלי חלבון. בנוסף מישהו יודע מה פחמימות מורכבות?
3
לכל החברים שלום רב !
הכתבה מעניינת מאוד. חבל לחסרה האופציה לשמור במועדפים. חג שמח לכולכם !
2
תודה על הכתבה מעניינת. רצוי להתפיס ולהישתמש בזמן קנייה. חסר אפשרות התפסה.
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר