Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 00:27
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חומרים בשימוש תעשית המזון - גומי צמחי, מתחלבים, מייצבים

גומי צמחי, מתחלבים, מייצבים.    

מאת: אבי מ. ::: 9984 קריאות   

צילום: By Takeaway (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons
 

המידע המופיע להלן אינו משמש כתחליף לייעוץ רפואי או כהמלצה לשימוש/לא לשימוש במוצר זה או אחר, המטרה היא שישמש ככלי לפירוש והבנת החומרים המופיעים על התוויות.
המידע על פי המלצות מנהל המזון והתרופות האמריקאי(FDA) ויתכן והוא שונה במדינות אחרות.

גומי צימחי, מתחלבים, מייצבים...  E495 - E400

Alginic acid E400 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Sodium alginate E401 - ראו E400.
Sodium alginate E401 - ראו E400.
Potassium alginate E402 - ראו E400.
Ammonium alginate E403 - ראו E400.
Calcium alginate  E404 - ראו E400.
Propylene glycol alginate E405 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Agar E406 - ראו E400.
Carrageenan  E407 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Locust bean gum E410 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Guar gum  E412 - ראו E410.
Tragacanth E413 - תיתכן אלרגיה במגע.
Acacia E414 - תיתיכן אלרגיה וגירוי בריריות.
Xanthan gum E415 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Karaya gum E416 - תיתכן השפעה אלרגית.
Sorbitol E420 - ממתיק, אינו מומלץ לתינוקות וילדים.
Mannitol E421 - מצוי במוצרים דיאטטים, יכול לגרום להקאות ושילשולים.
Glycerin E422 - בכמויות גדולות יכול לגרום לעלית רמת הסוכר בדם, צמא וכאבי ראש. מצוי בממתקים, ליקרים ופירות יבשים.
Polysorbate 20  E432 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Polysorbate 80 E433 - יכול לגרום לעליה בספיגת שומנים.
Polysorbate 40 E434 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Polysorbate 60 E435 - ראה E433.

Polysorbate 65  E436 ראה E433.
Pectin E440-a - אין לצרוך בכמויות גדולות.
Amidated pectin E440-b - אין מידע על השפעה מזיקה.
Gelatine E441 - אלרגן, אסור בשימוש לרגישים לסולפה.
Ammonium phosphatides  E442 אין מידע על השפעה מזיקה.
Sodium andpotassium polyphosphates E450 - בכמויות גדולות מפר את מאזן האשלגן והסידן בגוף.
Powdered cellulose E460 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Methylcellulose E461 - יכול לגרום לבילבול וחוסר ריכוז.
Hydroxypropyl-cellulose E463 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Hydroxypropyl methylcellulose E464 -  אין מידע על השפעה מזיקה.
methylethylcellulose E465 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Sodium carboxymethyl-cellulose E466 - אין מידע על השפעה מזיקה
Sodium caseinate E469 - אין מידע על השפעה מזיקה
salts of fatty acids E470 - אסור בשימוש במדינות מסוימות.
Mono and diglycerides of fatty acids E471 - אין מידע על השפעה מזיקה.
fatty acid estersof glycerol E472  - אין מידע על השפעה 
Sucrose esters of fatty acid E473 -  אין מידע על השפעה מזיקה
Sucroglycerides  E474 - אסור בשימוש במדינות מסוימות.
Polyglycerol esters of fatty acids E475 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Polyglycerol polyricinoleate E476 -  אין מידע על השפעה מזיקה.
Propylene glycol acids fatty of esters E477 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Dioctyl sodium sulphosuccinate E480 - אין מידע על השפעה מזיקה
Sodium stearoyl-2-lactylate  E481 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Calcium stearoyl-2-lactylate  E482 - אין מידע על השפעה מזיקה.
Stearyl tartrate E483 - אסור לשימוש במספר מדינות.
Sorbitan monos tearate E491 - אין מידע על השפעה מזיקה
Sorbitan tristearate E492 - גורם לעלית בספיגת שומנים.
Sorbitan monolaurate E493 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Sorbitan mono-oleate E494 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Sorbitan monopalmitate E495 - אסור לשימוש במספר ארצות.
 

מידע נוסף...
צבעי מאכל
חומרים משמרים פרק 1
חומרים משמרים פרק 2
תוספי מזון
משפרי ומדגישי טעם
מינרלים, מלחים ומשפרי אפיה
משפרי ומדגישי טעם

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
חפשי ג'לטין שמקורו באצות (אגר אגר)
3
כצמחונית שאינה אוכלת דגים אשמח לדעת אילו מהערכים מסמלים ג'לטין שמקורו מדגים.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין אפשרות הדפסה או שמירה של המאמרים באתר, רק מתכונים.
1
בס"ד

זו הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר.
המידע לעיל מאיר עינים.
איך ניתן לשלוח את...»»
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר