Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 17:56
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

המלצות לבישול ולאחסון של תפוחי אדמה

   

מאת: אבי מ. ::: 12991 קריאות   

 

חיים בן ארי, מנהל השיווק של "דוד משה". מגדלי תפוחי האדמה הגדולים בישראל, נותן מספר טיפים לגבי בישול ואחסון של תפוחי אדמה.

  • רצוי מאוד לקנות תפוחי אדמה מוצקים, בעלי קליפה יציבה, ללא פגמים וללא נביטות.
    חשוב להקפיד שתפוחי האדמה לא יהיו ירוקים. גוון ירוק מעיד על פקעת שאוחסנה זמן רב מדי באור וטעמה עלול היה להיפגע. כמו בבישול שאר הירקות חשוב להקפיד שגם תפוחי האדמה לא יפסידו בשעת הבישול מערכם התזונתי, לכן רצוי לבשלם בקליפתם לאחר שנשטפו היטב.
  • אם אין מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, רצוי לבשלם במעט מים ובסיר מכוסה היטב. במי הבישול אפשר להשתמש למרקים או לרטבים, אם אין מבשלים את תפוחי האדמה מיד לאחר הקילוף יש לכסות אותם במים על מנת למנוע את השחרתם.

בישול תפוחי אדמה קלופים
רוחצים היטב את תפוחי האדמה, קולפים דק ככל האפשר שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומעט מלח, כשני כוסות מים לארבע תפוחי אדמה בינוניים, חותכים לקוביות מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במצב רתיחה מתמיד עד אשר ניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.
משך זמן הבישול הממוצע:
תפוח אדמה בינוני שלם: 35-25 דקות
תפוח אדמה ברבועים: 25-20 דקות
תפוח אדמה בקוביות: 20-15 דקות

בישול בזק של תפוחי אדמה למחית
מתחילים לבשל מעט מים בסיר שטוח על להבה חזקה. בו זמנית מרתיחים גם 2 כוסות מים בקומקום חשמלי, קולפים 5-4 תפוחי אדמה פורסים דק מאוד ומוסיפים לסיר, יוצקים את המים הרתוחים לסיר מוסיפים מעט מאוד מלח ומכסים את הסיר.
תוך 7-5 דקות יש לכם 4 מנות תפוחי אדמה המוכנים למחית.

בישול תפוחי אדמה לא קלופים
תפוחי אדמה המבושלים בקליפתם נשמרים היטב 6-5 ימים במקרר בכלי סגור ואפשר למצוא להם שימושים רבים גם לארוחות חלביות וגם לבשריות, לכן רצוי לבשל תמיד כמות גדולה מהדרוש לאותו יום. רוחצים היטב את תפוחי האדמה מכסים אותם במים על כל ק"ג תפוחי אדמה מוסיפים כפית שטוחה מלח וכף שמן. המלח משפר את טעמם והשמן מגן על הקליפה לבל תתייבש ושומר על טעם תפוח האדמה במשך מספר ימים. מבשלים על להבה נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים ואפשר לנעוץ בהם מזלג בקלות, מוציאים מיד מהמים. אם מבשלים את תפוחי האדמה לסלט רצוי לבשלם רק חצי בישול, תפוחי האדמה החמים ממשיכים את פעולת הבישול גם לאחר הוצאתם מהסיר.

טיגון
לפני טיגון יש להשרות את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לפרוסות או לאצבעות צ'יפס בקערה עם מי קרח. ממש לפני הטיגון להוציא ממי הקרח וליבש בעזרת מגבת או נייר סופג לפני שמכניסים לשמן החם, הפרש הטמפרטורה יוצר מעטפת פריכה.

אחסון תפוחי אדמה בבית
את תפוחי האדמה יש לשמור במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. במיכל סגור ללא אוורור הם עלולים להירקב. לא רצוי להחזיק תפוחי אדמה בשקיות פלסטיק אפילו אם הן מנוקבות וגם לא לימים אחדים.
יוצא מהכלל הם תפוחי אדמה באריזה מיוחדת למיקרו, אותם כדאי לשמור במקרר.
בטמפרטורה נמוכה, 1-4 מעלות, כמו זו שבמקרר, העמילן הופך לסוכר ותפוחי האדמה מקבלים טעם מתקתק. אם יטוגנו, עלולים תפוחי אדמה כאלה לקבל גוון חום כהה יותר מן הרצוי. בטמפרטורה של בין 10-28 מעלות העמילן נותר בצורתו המקורית ותפוח האדמה אינו נעשה מתוק.


ערכם התזונתי של תפוחי אדמה
בארצות שונות, כגון אנגליה וארצות הברית משמש תפוח האדמה אחד המרכיבים החשובים בדיאטת הרזיה בת 1000-2000 קלוריות ליום, מכיוון שאינו מספק קלוריות רבות, אך הוא משביע וגודש את הקיבה. תפוח אדמה בינוני, שמשקלו 90 גרם מכיל 75 קלוריות, לעומת פרוסת לחם בינוני שמשקלה 40 גרם ותכולתה 105 קלוריות.

בפקעת תפוח אדמה מצויים מינרלים חשובים, ובהם: אשלגן, זרחן, סידן וברזל בזכות האשלגן מצטיין תפוח האדמה בתגובה בסיסית, בניגוד ללחם שתגובתו חומצית. לכן רבה חשיבותם של תפוחי אדמה כמאכל דיאטטי, בייחוד לבעלי מערכת עיכול רגישה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
אוי אוי אוי, אני "מתה" על תפוחי-אדמה, יש לי מתכון באתר, טעים בכל מצב, ארוחת ערב חלבית, לטיולים, להפסקות...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ברוב המקרים ניתן להחליף את החלב במים או מיץ פירות.
6
רציתי לדעת האם אפשר במתכון עוגות המורה להוסיף חלב , להחליף החלב במים ? (ביוחד לאנשים שרגישים לחלב) תודה סגולי
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ובכן התשובה לא פשוטה, ניתן להחליף מרגרינה או כל שומן מוקשה אחר בשמן בעוגות אשר לא נדרשת הקצפת שומן עם...»»
4
אבי שלום

אני אופה המון לפי המתכונים ומאד מרוצה,

ברצוני לשאול אם אפשר להמיר את המרגרינה...»»
3
קראתי נהנתי מהחידוהים - עבורי - בכתבה.

תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש לבחור תפו"א מסוג שמתאים למחית, ראי רשימה והסברים בקישור שבסוף המאמר.
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
1995-2017 by ACT Ltd © טל: Tel: 03-7412416 || פקס: Fax: 1533-7412416
Site design and structure ©Reuven Mansharoff